Az én vébém: kamikaze harakiri?

Tudtam volna Japánnak szurkolni a folytatásban. Az utolsó akció egy kicsit kaimkáze volt, de nincs szükség harakirire.

A japán válogatott lett a világ legszimpatikusabb vesztese, pedig nagyon közel álltak ahhoz, hogy csocsás győztes legyen Belgium ellen, hiszen már 2–0 volt az ázsiaiak javára. Aztán persze 2–2 lett és elérkezett a 90 perc ráadása, amelyben nagyon sok csapat lassított volna, hogy meglegyen az iksz és esélytelenként hosszabbítást, majd tizenegyeseket érjen el. Japán azonban őszinte futballal, kicsit kamikaze módon ment előre a 94. percben is. 

Honda szabadrúgása óriási volt, Courtois kapus nagyot mentett, a szöglethez meg felment fél Toikó. De a kapus simán lehúzta és indította is a kontrát, aminek a végén, másodpercekkel a vége előtt győztes gólt szerzett Belgium. Courtois kidobása után a harmadik passz után megszületett a találat, elképesztő kontra volt. 

Harakiri? 

Szükségtelen, hiszen mindent megtettek. 

Vígasz? 

Nincs. 

Mondhatjuk, hogy Japán jobban futballozott, mint néhány csapat, amelyik már a nyolc között van. Azt is, hogy a négyszeres Ázsia Kupa-győztes óriásit futballozott, szépen és szimpatikusan játszott. Ezek tények, csak semmit nem érnek, mert ettől még kiestek, az őszinte futballjuk miatt. Mert mentek előre és nyerni akartak. Veszítettek. Mi, akik néztük a meccset győztünk. 

Köszönjük!

Címkék: Sport
https://kecskesistvan.blogstar.hu/./pages/kecskesistvan/contents/blog/55106/pics/lead_800x600.jpg
Sport
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?