Az én vébém: auf wiedersehen!

Kecskés István

Kiestek a németek. Ki. A németek. Kik? A németek! Megdöbbentő. A világbajnok a Dél-Korea, Mexikó és Svédországgal alkotott négyesből az utolsó helyen zúgott ki.

Rögzítsünk egy tényt: amikor Németország (vagy éppen az NSZK) ott volt a világbajnokságon, akkor mindig továbbjutott a csoportjából. Négyszer meg is nyerte a világbajnokságot és összesen 11 alkalommal végzett a dobogón. Elképesztő. A kiesés is. 

Vélhetően szerencsétlen németek azt sem tudják, hogy most mi a túrót kellene csinálni. Nincsenek hozzászokva a bukáshoz… Joachim Löw se nagyon, azt se tudja mihez fogjon. 

„Én vagyok az első, akinek kérdéseket kell feltennie magának. Hol ment félre minden? Mi volt a probléma? A kiesés az én felelősségem. Erre az egészre aludnom kell egyet, mert most nagyon csalódott és frusztrált vagyok. Nem érdemeltük meg, hogy továbbjussunk, így azt sem, hogy megvédjük a címünket.”

A Bild.de oldalon idézett nyilatkozat akkor vesz új fordulatot, amikor azzal szembesítik a kapitányt, hogy 2022-ig hosszabbított szerződést, de erre a bukásra senki sem készül. 

„Túl korai még arról beszélni, hogy én maradok-e a szövetségi kapitány. Elképesztő csalódottságot érzek. Síri csend van, a játékosok is szótlanok. El sem tudtam volna ezt képzelni. Optimista voltam, most egy kis időre van szükségem. Holnap beszélünk még erről.”

A németekkel kapcsolatban Gary Lineker korábban azt mondta, hogy a futballban 22-en kergetnek egy labdát, a végén pedig a németek nyernek. Az egykori angol vilgásztár most módosított: „A futball egy egyszerű játék. 22 férfi kerget egy labdát 90 percen keresztül, de a végén már nem mindig a németek nyernek. Az előző verzió már csak történelem.”

https://kecskesistvan.blogstar.hu/./pages/kecskesistvan/contents/blog/54849/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?