Az én vébém: világranglista – na persze

Kecskés István

Hogy mennyire komoly dolog a FIFA világranglistája, azt maga a világbajnokság mutatja meg.

Lewandowski és a csapata ballaghat haza, hiába volt 8. a világranglistán

Imádjuk a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség világranglistáját, hivatkozási alapnak tekintjük, még akkor is, ha például a magyar válogatott nem játszik meccset, mégis előrébb lép rajta. Amúgy ilyenkor szeretjük úgy igazán, mert egy mozdulat nélkül ugrunk előre mondjuk az 51. helyről az ötvenedikre. 

Nézzük mely válogatottak estek ki biztosan a világbajnokságról két kör után és hol állnak a ranglistán a riválisok. Lengyelország a 8. helyen volt a vébé előtt, de a 16. Kolumbia, a 27. Szenegál és a 61. (!!!) Japán mellett sansza sem volt – két meccs, nulla pont, kiesés… Peru a 11. pozícióból lett utolsó a csoportjában, amelyben Ausztráliát a 26., Dániát a 12., Franciaországot pedig a 7. helyre sorolták. 

De nézzük a másik végletet, mert vannak olyan csapatok, amelyek még küzdenek, de nagyon nem állnak jól. Itt van mindjárt a világranglista 5. Argentína, amelyet a 22. Izland csak megtréfált egy döntetlennel, de a 20. Horvátország irgalmatlan módon el is vert. Utolsó nekifutásra a 48. Nigéria jön és Messi csapata az életéért küzd majd. Aztán a címvédő, listavezető Németország kikapott 15. Mexikótól, izzadva győzte le a 24. Svédországot és az 57. Koreai Köztársaság ellen kell harcolni a továbbjutásért. 

Szóval ennyit az egész világranglistáról. Az mondjuk jó, hogy ebben a hónapban a magyar válogatott nem játszik. Lehet, hogy előz is néhányat a csapat, csak kezeljük a helyén. Ha már a csapatokat nem nagyon lehet… 

Címkék: Sport
https://kecskesistvan.blogstar.hu/./pages/kecskesistvan/contents/blog/54667/pics/lead_800x600.jpg
Sport
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?