Az én vébém: sic transit gloria mundi

Kecskés István

Elképesztő ez az argentín válogatott és döbbenetes, amit Messi (nem) csinál hazája csapatában.

Bevallom egy rendezvényen voltam, miközben Horvátország legyőzte Argentínát (3–0). Azt is elismerem, hogy a sportfaktor.hu élő közvetítésébe belenéztem néha. Már javában tartott a második félidő, amikor rákerestem Messi nevére a tudósításban: háromszor találtam meg. A bevezetőben, az összeállításban és leírásban, akkor amikor egy horvát eltalálta a labdával. (Összesen egyébként nyolcszor írta le a nevét Dorogi kolléga.)

Messi egy zseni. Ez nem kérdés. Az sem, hogy jobb lenne, ha soha többet nem lenne válogatott. Mert minek? Semmi értelme… Csak szenved, rombolja a saját renoméját. És azt sem lehet mondani, hogy olyan lenne a csapata, mint mondjuk Egyiptom, amelyben szerencsétlen Mohamed Szalah egyedül harcol. Nem. A Dél-amerikai csapat tele van kiváló labdarúgókkal – egytől egyig mind az és Messi köztük is a legkiválóbb. 

Ellenben ez a válogatottosdi nem megy… Talán senki sem érti, hogy miért nem. Jó, a Barcelonát rá építették, vagy köré. Hazája csapatát nem? Dehogynem… És ez nem az első eset, hogy a zseninek nem megy a vébén. Tulajdonképpen sosem sikerült neki semmi. 

Ma a Petőfi Irodalmi Múzeumban Kányádi Sándorra, a szerdán elhunyt csodás költőre emlékeztek. A Kaláka együttes a Kuplé a vörös villamosról című vers feldolgozásával kezdett.

hát sic tranzit gloria mundi
a dicsőség így múlik el
honnan lehetett volna tudni
hogy sic tranzit gloria mundi
a dicsőség így múlik el

Hát így… Messi dicsősége is kopik. Minden egyes válogatott mérkőzésen. 

Címkék: Sport
https://kecskesistvan.blogstar.hu/./pages/kecskesistvan/contents/blog/54541/pics/lead_800x600.jpg
Sport
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?