Az én vébém: mit néznek ezek?

Kecskés István

Volt ma két olyan meccs, hogy csak az ellenségemnek kívánom és egy, ami bekerülhet a klasszikusok közé. Vajon melyiket nézték a legtöbben?

Marokkó–Irán 0–1, 62.548 néző

Portugália–Spanyolország 3–3, 43.866 néző

Egyiptom–Uruguay 0–1, 27.015 néző

Elképesztő, nem? 

Leszámítva a marokkói és az iráni fanatikusokat, ki az az elvetemült, aki kimegy megnézni a szentpétervári sportlétesítménybe az afrikai és az ázsiai válogatott, előre tudhatóan dögunalmas rettenetét? 

Casablanca (Marokkó) és Szentpétervár nagyjából ötezer kilométer, miközben Teherán távolsága potom 3.800 kilométer. Gyalog is… Egy ilyen összecsapásért? Étlen, szomjan… Ugye azt nagyjából el tudjuk képzelni, hogy mennyien tették meg ezt az utat. Néhány ezer elvakult egészen biztosan. 

És mit láttak? Komolyan mondom, hogy bármelyik NB I-es meccs jobb volt ezen a tavaszon. Az ember persze azonnal gondolkodni kezd azon, hogy a marokkói és az iráni lelkesek ott vannak a vébén, miközben mondjuk Olaszország, vagy éppen Hollandia nincs. És kimennek a két szerény képességű válogatott meccsére 62 ezren. Döbbenet! 

Nyilván erre a találkozóra olcsó volt a jegy. Sőt talán, amikor látták, hogy nem fogy, akkor még kedvezőbb áron osztogatták, de akkor is. Nem az a baj, hogy rengetegen látták a stadionban ezt a meccset – illetve nem nekem baj, hanem nekik… –, hanem az, hogy ez a találkozó rávilágított arra, hogy felesleges 32 csapatos vébét rendezni. Szaúd-Arábia után Marokkó és Irán is megmutatta, hogy semmi keresnivalója nincs a világ legjobb csapatai között. De ha mondjuk marad a 32 válogatott, akkor a rendszeren kell változtatni, mert az ilyen ügyeskékre nem sok szükség van. Ennél a meccsnél még a Baráto közt, amúgy könnyen kiszámolható folytatása is izgalmasabb. Bármelyik… 

Amúgy este a portugál–spanyol meg fantasztikus volt. Az ilyen találkozókért rendezik a világbajnokságot. Meg azolyan játékosokért, mint Cristiano Ronaldo, vagy éppen Diego Costa. 

Egyiptom–Uruguay? Fel sem tűnt…

Címkék: Sport
https://kecskesistvan.blogstar.hu/./pages/kecskesistvan/contents/blog/54230/pics/lead_800x600.jpg
Sport
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?